Francesc Rius - Curriculum Vitae

Breu resum   Aquí s'exposa la meva vida en un resum de quatre paràgrafs.
C.V. musical Curriculum musical, tal com se sol posar als programes de concerts.
Any rera any Si teniu temps i curiositat, un C.V. avorridament minuciós i exhaustiu.
Titulacions Són diplomes per a penjar a la paret però a més, motiu de satisfacció.


Breu recorregut vital


Soc terrassenc i vaig fer estudis de química al mateix temps que estudiava el piano. Quan vaig acabar (la química, per descomptat, que les carreres de música són eternes!) vaig trobar feina a Tarragona, on he passat la major part de la meva vida treballant d'investigador en una empresa del polígon industrial petroquímic de la ciutat.

Durant tot aquest temps vaig estar dividint el meu temps, energies i passió entre la meva dedicació professional i la música, encara que aquesta última només quan el treball m'ho permetia i sempre de forma amateur.

Però fa uns quants anys que la meva vida ha canviat: cap a finals dels anys 90, les empreses industrials feien moltes reestructuracions de plantilla i l'any 1999 vaig poder acollir-me a una d'elles en unes condicions que em van permetre encarar el futur dedicant-me de plè a la música.

Des d'aleshores he donat classes de música, i he fet estudis de clavicèmbal, oboè barroc, gralla, una llicenciatura a la Universitat i estudis de direcció d'orquestra entre altres coses. He portat a terme algunes investigacions musicals (exemples de les quals es poden veure en aquesta pàgina Web), i he fet música de cambra amb els amics i companys. No farà falta que us digui que estic molt content amb aquest canvi!


Currículum musical:
resum d'activitats, tal com podria anar a un programa de concert


Els primers estudis musicals de Francesc Rius van ser de piano, però com a intèrpret en Francesc és sobretot clavecinista i és membre del grup barroc de música de cambra Concertare, així com col.laborador habitual com a continuísta en orquestres i grups instrumentals i vocals, tant amb el clave com amb l’orgue. També ha estudiat i toca l’oboè barroc i la gralla. És llicenciat en Història i Ciències de la Música per la UAB, professor superior de clavicémbal (Liceu de Barcelona), i graduat per l’ESMUC amb el títol superior de Direcció d’Orquestra, havent estudiat i treballat també la Direcció de Cor.
En diversos moments de la seva activitat musical, ha dirigit: la Coral del Centre Excursionista de Terrassa, la Coral Boixerica de Tarragona, els grups vocals de cambra Camerata de Tarragona i Salou a Capella, així com l’orquestra d’alumnes del Conservatori de Tarragona.
Com a compositor, ha escrit per a diverses formacions tant de música instrumental com vocal, entre les quals destaquem la música coral, la música tradicional, i la cobla, i en aquesta dedicació ha guanyat diversos premis.


Francesc Rius - TitulacionsTítol de Peritatge Químic (obtingut el 1962, rebut el 2000).


Títol de Grau superior de Clavicèmbal del Conservatori del Liceu (obtingut el 2003, rebut el 2008).


Títol de llicenciat en Història i Ciències de la Música per la UAB (obtingut el 2003, rebut el 2007).


Títol Superior de Música, especialitat Direcció d'Orquestra per l'ESMUC (obtingut el 2007, rebut el 2011).